• Dolar 19,1734
    Euro 20,9154
  • Altın 1220.297
    Bist 4856.54
  • 16° Mersin

İlginizi Çekebilir

Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan'ın aracı kurşunlandı

Mersin'de 6 bin fidan ücretsiz dağıtıldı

Silifke'de "Anjiyografi Laboratuvarı" 6 ilçe 400 bin nüfusa hizmet verecek

Kayısı ağaçları çiçek açtı, ortaya görsel şölen çıktı

Mersin'de işçi servisi kaza yaptı: 23 yaralı

Mersin'de yan yatmaya başlayan bina mühürlendi

ERDEMLİ'NİN GURUR TABLOSU

Mersin’in Erdemli ilçesinde, Kızılay Erdemli şubesi gönüllüleri pandemi döneminde belirlenen ihtiyaç sahipleri için bağış ve yardım malzemelerini hazırlayarak tek tek evlere giderek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyorlar.

Mersin’in Erdemli ilçesinde, Kızılay Erdemli şubesi gönüllüleri pandemi döneminde belirlenen ihtiyaç sahipleri için bağış ve yardım malzemelerini hazırlayarak tek tek evlere giderek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyorlar.

Son bir yılda yaklaşık 1500 aileye yardım ulaştıran gönüllü ekibi, ilçe halkının da büyük takdirini topluyor. İş adamları, öğretmen, avukat, esnaf, öğrenci ve ev hanımlarından oluşan yaklaşık 70 gönüllü işlerinden arta kalan zamanlarında Kızılay deposuna gelerek paket yapıp, eşyaları hazırlayarak ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlıyorlar.

PANDEMİDE SAHADA OLDUK

Erdemli Kızılay şube başkanı Necati Çevik, 2019 yılından bu güne Erdemli’de bulunan ihtiyaç sahiplerinin yanında oluyoruz. Özellikle pandemi döneminde sürekli sahada olduk. Yaklaşık 70 gönüllü ordumuz ile birlikte belirlediğimiz ihtiyaç sahiplerimiz için vatandaşlarımızın ve Kızılay genel merkezimizden gelen yardımları ayrıştırıyoruz ve hazır hale getirerek ihtiyaç sahiplerimize ulaştırıyoruz. İlçemiz genelinde 1500 aileye yardım ettik ve 250 aileye de dönüşümlü olarak sürekli ayni ve nakdi yardımında bulunuyoruz. Erdemli’nin iyilik sever insanlarından çok güzel bağışlar alıyoruz ve bu bağışlar sayesinde bir çok ihtiyaç sahiplerine ihtiyaçlarını götürüyoruz. Kızılay şubemize gönüllü olarak yardım etmek isteyen o kadar çok vatandaşımız var ki onlara çok teşekkür ediyoruz. Bu zor süreçte insanlarımızın kalbine dokunmak gerçekten bizleri çok mutlu ediyor” dedi.

ÇOK MUTLU OLUYORUZ

Kızılay gönüllüsü esnaf Adem Koşar ise ,” insanlara yardım etmek onlara destek olmak inanın çok güzel bir duygu. İşlerimizden arta kalan zamanlarımızda sürekli yardım için şubemize geliyor ve gerekli yerlere giderek ihtiyaç sahiplerimize yardım ediyoruz. İnsanlar mutlu olduğu zaman bizlerde çok  mutlu oluyoruz. Erdemli bizim ve sahip çıkacağız” dedi.

Kızılay gönüllüsü Betül Ardıç ise, “ vatandaşlarımızın desteği ve yardımları ile gönüllü olarak burada çalışıyoruz. Biz sadece erzak ve eşya vermiyoruz aynı zamanda onlarla sohbet ediyoruz, hal hatırlarını sorup dertlerini dinliyoruz. Onların morale de ihtiyaçları olduğunu düşünüyoruz. Burada insanlarımıza yardım etmek yorgunluğumuzu alıyor ve bizleri mutlu ediyor” dedi

GÖNÜLLÜ GENÇLER ARTIYOR

Kızılay Erdemli şubesi gönüllülerinden genç iş insanı Tolgahan Gündüz ise, “ bir kişinin elinden tutmak ve yardımcı olmak bizleri çok mutlu ediyor. Gençler olarak Kızılay şubemize katılım çok fazla. Gençlerimiz de yardım için seferber oluyor diyebiliriz. Bizler yardımcı olduğumuz zaman içimizde büyük sevinç oluyor” dedi.